luni, 12 iulie 2010

Sfatul zilei

Daca puneti carne sau peste in cuptor, dupa ce ati prajit-o, ca sa se faca pana la capat, faceti-o intotdeauna pe gratarul cuptorului, in niciun caz nu puneti cu tot cu tigaie sau pe-o farfurie. Tigaia sau farfuria vor fi intotdeauna mai fierbinti, deci e acelasi lucru ca pe aragaz.
In cuptor e bine de intors carnea de pe o parte pe alta, se "coace" mai uniform decat stand pe o singura latura.

2 comentarii:

  1. Indraznesc sa nu fiu de acord, ba chiar sa spun ca e total gresit. In toate bucatariile profesionale se foloseste tehnica sigilarii carnii pe aragaz, pentru dezvoltarea aromelor, apoi coacerea la cuptor in aceeasi tigaie, lucru care permite la final crearea unui sos din sucurile caramelizate plus ceva vin, supa, etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfatul asta il am de la un bucatar cu stele Michelin, 3 bonete Gault Millau si alte premii. ☺
    Deci nu se lucreaza chiar in toate bucatariile profesioniste dupa metoda clasica de coacere in cuptor.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...