miercuri, 14 iulie 2010

Salata de dovlecei




Reteta de baza:

500-700 g dovlecei
1 catel mare usturoi
4 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie
1 lingura suc de lamaie sau otet
sare, piper
plante de care vi se potrivesc la dovlecei, tocate marunt

Dovleceii se taie fasii subtiri (cel mai bine si repede merge cu "razatoarea" Börner) si se prajesc in portii pret de cateva minute doar (trebuie sa ramana al dente!). Se pun intr-un bol. Usturoiul tocat se prajeste si el usor, la foc mediu si se toarna peste dovlecei. Dac vreti puteti cali usor si ceapa taiata felii (tot cu taietoarea minune). Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si se lasa la tras macar o ora (peste noapte e si mai bine). Inainte de a fi servita se amesteca si plantele.

Variante, ce i se mai poate adauga: seminte de pin rumenite usor intr-o tigaie fara grasime, stafide (asta nu pentru montignaci), frunze de menta, morcov taiat fasii (eu am pus doar unul foarte mic), telemea sfaramata (feta light pentru cine are grija grasimilor).
Grasimi se mai pot economisi daca fasiile de dovlecei raman crude sau sunt facute scurt la abur.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...