Ieri am fost la balaceala si la gratare nu numai cu prieteni de-ai nostri, ci si cu o intreaga ceata de prietene de-ale d-rei kalua si nu va zic ce batalie a fost pe nectarinele astea, chiar si de la fetele care nu-s iubitoare de fructe. Si se fac tare usor:
pierisci sau nectarine
zahar sau fructoza pentru montignaci (binenteles ca un zahar vanilat, facut in casa, e si mai bun)
Piersicile se injumatatesc, se curata de sambure si se tau cu partea taiata prin zahar. Daca le faceti pe gratarul cu jar, e bine sa le puneti intr-o tavita de-aia din aluminiu, cu partea taiata in jos. Le lasati acolo pana cand zaharul incepe usor sa se ingalbeneasca, apoi le intoarceti pe partea cealalta vreo 2 minute. La sfarsit iar se intorc si se lasa cat zaharul prinde o culoare usor maronie. Astfel rezulta si un caramel. Gata!
Elegant se poate servi cu inghetata de vanilie.
Poze n-am apucat sa fac, atat de repede au disparut nectarinele.
Faina idee :)
RăspundețiȘtergereCred si eu ca au disparut inainte de sedinta foto :)