marți, 20 iulie 2010

Turn de vinete cu sos de rosii si feta

O mancare pe care eu, mare iubitoare de vinete, o consider delicioasa.




Pentru 4 portii:
2 vinete mijlocii
1 conserva (450 g) rosii decojite in suc propriu
1 ceapa
1 catel usturoi
1 ardei iute (facultativ)
250 g feta sau telemea
50 g seminte de pin
1 legatura busuioc
2 linguri ulei
200 g rosii pasate
Cativa stropi de suc de agave
sare, piper

Se taie vinetele: ori in felii de cam 3 cm, ori cam de 1 cm si feliile se prajesc (fara ulei) pe grillul electric, pe ambele parti. Intre timp se face sosul nr. 1 de rosii: se calesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in ulei, se adauga rosiile cu tot cu suc (rosiile se taie mic sau se zdrobesc direct in oala cu furculita). Semintele de pin se rumenesc usor intr-o tigaie fara grasime. Cand sosul e aproape gata se faramiteaza feta in el, se pun semintele de pin si trei sferturi din frunzele de busuioc, tocate marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Feliile de vinete se ung cu sosul asta, asezandu-le in forma de turn. Daca le-ati taiat subtiri, puneti cate doua si apoi sosul. Se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 11 minute.
Din rosiile pasate, ardeiul iute tocat mic, restul de busuioc, sucul de agave, sare, piper, se face un al doilea sos, pe foc, care n-are voie sa fie apos.
Se scot turnurile din cuptor, se aseaza pe farfurie. Partea se sus se unge cu sosul nr. 2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...