joi, 29 iulie 2010

Chec de ciocolata cu dovlecei

Checul asta chiar ca-i culmea: un dulce "sanatos" pe care absolut nimeni nu l-ar categorisi asa. Domnisoara kalua nu e prietena buna cu ciocolata, prefera dulciurile albe, cu vanilie, dar dupa checul asta s-a dat in vant, am facut doua in doua zile consecutive si ea ar fi vrut sa ne facem un obicei dintr-asta ☺
Prima data l-am facut cu nuci si cu ceva mai multa faina, a doua oara cu migdale si foite de migdale. Nucile i se potrivesc definitiv mult mai bine!
Pentru montignaci: e de faza a 2-a.




150 g faina integrala (eu am folosit de secara pentru ca de-asta am avut la indemana)
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
1 priza sare
1 lingurita scortisoara macinata fin
4 linguri cacao
2 oua
150 ml sirop de agave
100 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb
300-350 g dovlecei dati pe razatoarea mare
150 g nuci (cum va plac, ori maruntite din cutit, ori lasate intregi)

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol mai mare, iar cele fluide in altul. Se toarna lichidul (amestecatura fluida) in amestecatura uscata, invartind mereu cu mixerul. La sfarsit se adauga dovlecelul ras, apoi nucile. Se toarna aluatul intr-o forma de chec tapitata cu hartie de copt (eu folosesc forme de silicon si astora nu trebuie sa le fac nimic, nici sa le ung, nici sa pun hartie in ele) si se da la cuptorul preincalzit (180°C), pe sina a doua de jos, 60 minute. Ramane bine umed, dar e copt si de fapt asta-i farmecul lui.

3 comentarii:

  1. Arata foarte bine!
    Si mie imi place ciocolata, deci, e pe gustul meu.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt cu ciocolata, nu stiu cui o semana copilul asta al meu ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur se poate face si tip negresa, sau brownie al americanilor.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...