sâmbătă, 10 iulie 2010

Lacrimi de ciocolata




Pentru 4 lacrimi
150 g ciocolata cu cel putin 70% cacao
folie dura de plastic (overhead de ex.)
agrafe pentru hartie

In primul rand se taie 4 fasii à 4 x 25 cm din folie. Cel mai bine merge cu un cutit pentru covoare. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de pergament sau pentru copt.
Ciocolata se topeste la bain-marie, amestecand mereu in ea. Se toarna peste fasiile de folie cu o lingura (n-are nimic daca se da si pe alaturi, altfel nici nu merge). Se lasa cam 10 minute sa se ususce. Pregatiti-va agrafele, apoi se ridica cu grija si li se da forma de lacrima, partea cu ciocolata fiind inauntru. Se prind cu agrafe si se dau la rece pana se intaresc.


Arata bine cu o umplutura alba sau rosie. Eu am facut o crema pe baza de quark, dar merg la fel de bine mousse de ciocolata alba, crema de iaurt (intarita cu gelatina), chiar numai frisca batuta, mousse de capsuni, fragi, zmeura, spuma de fragi...

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...