joi, 22 aprilie 2010

Quinoa cu fructe

Mi-am zis sa-i mai dau quinoaei o sansa. Am descoperit-o acum vreo 6 ani, cu ajutorul lui Montignac, am preparat in viata mea cred ca 1 kg de quinoa si orice am facut cu aceasta cereala, nu mi-a placut. Se putea manca, dar in niciun caz n-a fost ceva despre care sa spun ca-mi place si ca voi mai face. Nici restul familiei n-a fost impresionat. N-am mai facut de cativa ani de zile si ultima data la cumparaturi mi s-a legat de mana. Iar azi, surpriza, facuta pe dulce, ne-a placut la toti!
Se poate manca la micul dejun, la pranz sau la cina. Eu am facut mancarea asta proteino-lipidica, adaugand nuci pecan.

Quinoa cu fructe

1 cana quinoa
2 cani lapte cu pana 1% grasimi (sau 1 cana lapte 1,5% si o cana apa)
un praf de sare
500 - 750 g fructe cu IG-ul mic (fructe de padure, mere, pere, capsune) proaspete sau congelate
2 - 4 linguri suc de agave
facultativ: nuci sau nuci pecan

Foarte important la quinoa este spalatul intensiv al cerealelor cu apa fierbinte inainte de a le fierbe: puneti quinoa intr-o strecuratoare de sarma cu ochii mici si lasati sa curga multa apa fierbinte pe ea. Contine saponine amare, care se duc la spalare.
Apoi o puneti la fiert cu laptele (aveti grija sa nu dea in foc!), dureaza vreo 15 minute pana e gata. La sfarsit amestecati fructele si sucul de agave, pueti pune si niste condimente (scortisoara, maduva de vanilie, coaja de lamaie netratata chimic, cardamon). Daca vreti si cu nuci, prajiti-le usor intr-o tigaie fara grasime si puneti-le pe deasupra.
Pentru mine am facut cu mere, am pus bucatelele de fructe cu 1-2 minute inainte de a lua de pe foc in oala, se inmoaie ceva, dar am totusi pe ce musca.

Quinoa cu fructe de padure


Quinoa cu mere

3 comentarii:

  1. Mmm...ce bine arata!I-ti fur reteta ca tare buna si sanatoasa este! Glumeam, dar sa stii ca o fac si eu, si pun ca-i de la tine!
    Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain arata! Consistenta seamana cu cea a grausorului in coliva? Grausorul are o textura faina, il simti cand mesteci. Ma intelegi tu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela, cu placere, sper sa-ti placa.

    Andreea, quinoa este ceva mai moale decat grausorul, din pacate.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...