Sunt necesare de cele mai multe ori retetele pentru salate? In foarte mare parte nu! Ingredientele, ca o noua sursa de inspiratie, ajung de obicei.
Nici de data asta nu-i (mai) altfel, totusi aceasta salata are un secret: dressingul! Unul pastos (de fapt consistenta o poate stabili fiecare pentru sine, la mine a fost ca un fel de dip pe salata si s-a potrivit de minune).
Dresingul il vedeti in poza sub forma de pete negre. :)
pentru 2 portii sanatoase
20 - 25 creveti mari (King Prawns) ori cruzi, ori marinati (atentie ca marinada sa fie conforma!)
250 g masline negre fara samburi
5 catei usturoi
1 legatura patrunjel verde
250 ml supa clara conforma
250 ml vin alb sec
1 lingurita capere
ulei de masline
sare, piper
salata verde
2 oua
2 ardei (grasi sau kapia)
Parmezan sau Grana Padano la bucata
Maslinele, patrunjelul, usturoiul, caperele, 4-5 linguri ulei, sare si piper dupa gust se pun intr-un blender si se fac (aproape) pasta. Intr-o tigaie mai mica se incalzeste putin ulei si se toarna pasta acolo, se lasa cam 5 minute la sfarait. Se adauga supa, se amesteca, se mai lasa alte 5 minute pe foc. Se adauga si vinul si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, pana cand se ajunge la consistenta dorita. La sfarsit se mai potriveste de gust cu sare si piper si se da la racit.
Intre timp se fierb ouale si se lasa si ele la racit, se prajesc crevetii cu niste usturoi daca-s cruzi (binenteles ca se curata inainte de carcasa si de intestin, lasandu-le coada), se sareaza si pipereaza. Ardeii se taie fasii.
Se asambleaza salata dupa imaginatie si se taie cu curatatorul de cartofi parmezan sau Grana pe deasupra.
Eu am pus si-un avocado pentru ca se cerea consumat, dar se cam pierde in combinatia asta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu