vineri, 30 aprilie 2010

Piept de pui cu sos curry pe spanac

O mancare de primavara care este mai buna decat isi poate inchipui cineva numai citind reteta.


1 ceapa marisoara
2 catei usturoi
1 lingura unt sau ulei
sare, piper
600 g spanac congelat sau 1 kg spanac proaspat
500 g piept de pui fara piele
1 lingurita boia dulce de ardei
1 lingura ulei
150 g smantana
3 lingurite praf de curry

Intr-o tigaie se infierbanta la foc mediu uleiul. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc usor. Se adauga spanacul, se sareaza, pipereaza si se lasa pe foc, cu capac, cam 15 minute.
Carnea se pipereaza si da cu boiaua de ardei, apoi se prajeste pe toate partile cam 5 minute. Se scoate carnea din tigaie, unde se adauga 5-6 linguri de apa si smantana. Se amesteca bine si cu praful de curry.
Se pune spanacul intr-o forma termorezistenta, peste el bucatile de piept de pui, iar la urma sosul de curry. Se da la cuptorul preincalzit (225°C) cam 25 minute.
Foarte bine se potriveste orez basmati (pentru montignaci este agtunci o mancare de faza a 2-a) sau salbatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...