sâmbătă, 26 iunie 2010

Supa de spanac si busuioc cu rosie cu mozzarella

Nu sunt deloc fanul supelor. Exista totusi cateva (dintre care si cele postate aici) pe care le mananc cu placere.


Pentru cam 8 portii
150 g esalote (sau ceapa obisnuita) tocate marunt
2 catei usturoi tocati marunt
20 linguri ulei masline
300 ml vin alb sec
1600 ml supa clara de pui
30 fire busuioc
60 g seminte de pin
750 g spanac
800 ml frisca lichida neindulcita
8 rosii
800 g mozzarella
60 g masline verzi fara samburi
suc de lamaie
100 g unt foarte rece
sare, piper

Se calesc ceapa si usturoiul in 4 linguri de ulei, se stinge cu vinul si se adauga supa. Se lasa sa se reduca la jumatate. Se rup frunzele de busuioc, iar tulpinile se leaga cu ata de bucatarie si se pun in supa (eu nu le-am legat si-am tot avut ce pescui dupa ele). Spanacul se curata, fierbe scurt, clateste cu apa foarte rece si se stoarce bine. Semintele de pin se rumenesc intr-o tigaie fara ulei. Se pun intr-un blender cam 12 linguri de ulei, spanacul, frunzele de busuioc, semintele de pin, sare si piper si se fac o pasta. Se adauga frisca la supa si iar se lasa la redus cam 1/3.
Rosiile se oparesc cu apa clocotita, se curata de coaja, li se taie un capac si se golesc pe dinauntru. Mozzarella se taie in cuburi de 1/2 cm si se amesteca cu maslinele tocate, suc de lamaie si 4 linguri ulei. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Rosiile se umple cu amestecul de mozzarella, se pun intr-o forma termorezistenta si se dau la cuptorul preincalzit (150°C) 8 minute.
Se scot tulpinile de busuioc din supa, se pune piureul de spanac in supa. Se adauga untul taiat bucatele, se mai potriveste o data la gust cu sare si piper. Se pune in farfurii si in mijloc se aseaza cate o rosie umpluta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...