duminică, 14 iunie 2009

Piept de pui cu spanac, Chicken Saag


din bucataria indiana


3 jumatati de piept de pui dezosat, taiat in cuburi
5 catei usturoi tocati marunt
2 cepe tocate marunt
2 cm ghimbir dat pe razatoarea fina
1 conserva (400g) rosii decojite in suc propriu
1 ardei iute
250g spanac congelat
sare
1 priza cuisoare macinate
1 lingurita piper de Cayenne
1 lingurita corinadru macinat
1/2 lingurita curcuma
2 bucati cardamon
6 linguri lapte sau frisca lichida neindulcita
1 lingurita Garam Masala
1 lingura unt
ulei, apa

Cuburile de carne se prajesc in 3 linguri de ulei pana sunt rumenite. Se scot din tigaie. In alta oala se fierbe scurt spanacul in foarte putin apa (cu capac), se lasa putin la racit, apoi se face ca un piure, adaugand putin lapte, in blender. Inapoindu-ne la tigaia in care am prajit carnea si care e pe foc mic-mijlociu acum: in ea se pune restul de ulei si caleste usor ceapa, ghimbirul si usturoiul. Se aduga rosiile maruntite cu tot cu suc, sarea, piperul, ardeiul iute, toate condimentele inafara de Garam Masala si 2-3 linguri de apa. Se lasa la redus vreo 10 minute, apoi se adauga carnea si laptele (frisca) si iar se lasa 10 minute la fiert. La sfarsit se pune piureul de spanac si Garam Masala. Se mai lasa 10 minute pe foc. Inainte de-a fi servita mancarea fierbinte, se amesteca untul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...