vineri, 8 iunie 2012

Supa de morcovi cu ghimbir si galbenus fritat


O supa foarte usor de facut, cu efect wow. Serviti galbenusul in farfurie, adaugand supa stand la masa, altfel se pierde ceva din efect, ambele avand culori asemanatoare.
Aveti grija ca ouale sa fie cat se poate de proaspete.

800 g morcovi
2 cepe mijlocii
1 bucata marisoara de ghimbir
1 l supa de legume (poate fi si instant, insa una de casa e intotdeauna de preferat)
200 ml frisca lichida neindulcita
1 galbenus de portie
pesmet, mai bine panko sau mie de pain
1 lingura suc de agave sau 1 lingurita rasa zahar
ulei (cam 500 ml pentru prajit galbenusul + ca. 1 lingura pentru supa)
sare, piper


Se curata morcovii si ceapa. Morcovii se taie in bucati, ceapa se toaca fin. Intr-o oala se infierbanta foarte putin ulei, se calesc ceapa si morcovii, apoi se adauga supa clara si frisca lichida. Se lasa sa dea un clocot, apoi se lasa cam 20 minute, la foc foarte mic (sa nu fiarba). Se paseaza (cel mai bine cu blenderul orizontal), se adauga ghimbirul dat pe razatoare, sare, piper, sucul de agave.
Intr-o craticioara se infierbanta cam 500 ml ulei (la foc mediu. Bagati coada unei linguri de lemn in el si daca urca bule de aer pe ea, inseamna ca-i indeajuns de fierbinte). Despartiti cu mare grija albusurile de galbenuse. Dati fiecare galbenus, cu mare grija, prin pesmet. Apoi il luati din pesmet cu o spumiera si-l tineti pret de cateva secunde, cu tot cu spumiera, in uleiul incins. Il puneti imediat in farfuria adanca preincalzita si serviti. La masa se adauga supa in farfurie.


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...