duminică, 17 aprilie 2011
Sos de rubarba (revent) si capsuni
Un sos pe care eu il servesc cald, foarte bun cu o bila de inghetata de vanilie.
Aici eu l-am facut la un soi de papanasi fierti.
Binenteles ca se poate servi si rece.
500 g rubarba
250 g capsuni (astea pot fi congelate daca nu gasiti din alea proaspete cu gust)
200 ml vin rosé sau suc (daca se poate tulbure) de mere
50 ml sirop de capsuni
1 baton vanilie
75 g zahar
20 g amidon
Rubarba se spala, se taie sus si jos si i se trag de-a lungul firele mai tari de la exterior. Se taie in bucati de ca. 4 cm. Capsunii se spala cu foarte putina apa si se taie in jumatati sau sferturi (depinde de cat sunt de mari).
Intr-o oala se pune la fiert vinul sau sucul de mere cu siropul de capsuni. Vanilia se taie de-a lungul si i se scoate maduva, care se pune in oala. Cand a inceput sa fiarba se pune rubarba, se acopera cu un capac si se lasa acolo 3-5 minute (la fiert). La sfarsit se adauga zaharul si se amesteca bine. Intr-o cana se amesteca amidonul cu putina apa. Jumatate din rubarba se scoate pe-o farfurie, apoi se adauga amidonul in oala si se mai lasa la fiert, la foc mic, cam 3 minute. Se lasa sa se racoreasca un pic (atat cat sa fie inca cald, nu rece), apoi se adauga si bucatile de rubarba de pe farfurie, si capsunii taiati.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu