Iar mancare de in timpul saptamnii, care nu cere multa treaba. Dureaza ceva mai mult in cuptor, dar asta nu ne ocupa nici mainile, nici mintea.
2 gulii mijlocii
2 oua
400 ml lapte
sare, piper, nucsoara
4-5 felii mari de cascaval de care va place (eu am folosit azi Edam)
100 g sunca fiarta fara margine de grasime
50-70 g parmezan sau Grana Padano (sau tot cascaval)
Se bat ouale cu laptele, sarea, piperul si nucsoara. Guliile se taie (cel mai bine cu taietoarea Börner V5, oricum o ustensila pe care o folosesc si apreciez mult in bucatarie si pe care o recomand oricui) in felii fine. Intr-o forma termorezistenta se pune un strat de lapte cu ou, apoi un strat de felii de gulie, apoi unul de sunca, iar gulii, apoi cascaval si tot asa pana se termina ingredientele. Important este sa tot turnati din oul cu lapte intre straturi. Pe deasupra se rade parmezanul si se da la cuptorul preincalzit (180°C), pe sina a doua de jos, o ora sau chiar mai mult (pana are o culoare maronie-aurie). Daca taiati gulia cu cutitul ii va trebui ceva mai mult la cuptor pentru ca nu reusiti sa scoateti feliile asa subtiri ca taiate cu instrumentul-minune.
In loc de parmezan se poate folosi si mozzarella.
Fara sunca rezulta o garnitura la carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu