duminică, 8 noiembrie 2009

Macchiato de broccoli


reteta pentru 4 persoane

300g broccoli congelat
4 felii bacon
2 linguri alune de padure macinate fin
2 cepe tocate marunt
2 catei usturoi tocati marunt
1-2 ardei iuti uscati (facultativ)
2 ramurici cimbru proaspat sau 1 lingura cimbru uscat
100g parmezan sau Grana Padano ras (daca se poate ras proaspat)
150ml vin alb sec
600ml supa concentrata de legume (se poate folosi si instant)
400ml frisca lichida
200ml lapte de cocos
unt, sare, piper, zahar

Se fierbe broccoli in apa sarata. Se calesc ceapa si usturoiul intr-o tigaie mai inalta, in unt. Se adauga cimbrul, se sareaza, pipereaza, pune o priza de zahar. Se stinge cu vinul, se adauga si supa. Se lasa vreo 20-30 pe foc, la redus. La sfarsit se scoate ramurica de cimbru si se face piure (in blender sau cu un hand-blender). Se adauga 200ml frisca si se potriveste iar de gust cu sare si piper.
Broccoli se strecoara, se face si el piure cu restul de frisca si cu alunele. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Feliile de bacon se aseaza pe-o tava acoperita cu hartie de copt, se presara cu parmezan si ardeiul iute faramitat. Se dau la cuptorul preincalzit (daca aveti cuptor cu convectie folositi varianta asta la 170°C, daca nu, atunci 190°C) 15 minute. Se scot pe hartie de bucatarie.
Pentru spuma de deasupra se iau cam 200ml din supa alba si se bat bine cu laptele de cocos (cel mai bine cu un cappuccino creamer).

Se pune in pahare de latte macchiato in straturi: prima data verde, apoi supa, deasupra spuma. Se serveste cu crackerul de bacon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...