duminică, 4 noiembrie 2012

Snack bavarez sau ceva pentru micul dejun sau cina rece: paine cu unt si ceapa ciorii


Un mizilic ☺ iubit de toata lumea. Eu mancam asa ceva si copil fiind, bunica mea de pe mama avand ceapa ciorii in gradina (daca stau si ma gandesc bine, singura persoana la care am vazut asa "pe timpuri")

E nevoie de paine integrala. Preferabil fara seminte in ea (eu am avut numai de-asta cu seminte azi) si de secara (are un gust mai puternic decat cea din faina integrala de grau). La nevoie poate fi si intermediara.
Se taie in felii subtirele si se unge cu unt. Ceapa ciorii se toaca maruntel. Felia de paine cu unt se tufleste cu partea cu unt pe fundul cu ceapa taiata. Se apasa cu mana, sa fim siguri ca se lipeste multa. Se ia si se mananca. Cine vrea isi poate presara sare pe deasupra, noua ne ajunge picantul cepii.
Fundul cu ceapa taiata se pune pe masa si fiecare isi prepara painea lui singur de obicei.



Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...