duminică, 14 octombrie 2012

Galuste cu spanac


Clasicul originar din Tirolul de sud in varianta light. D-rei kalua si mie ne-au placut foarte mult.
Aici le-am servit pe o mancarica de ardei grasi, dar se pot servi si cu sos de rosii. Cui nu-i e frica ☺ de grasimi, le poate servi cu unt cu cimbrisor, cu parmezan sau grana pe deasupra. Sau se pot umple cu cascaval sau bucatele mici de sunca afumata. Se pot servi si ca garnitura la o mancare de carne cu sos.
Eu le voi face si fara spanac, la un piure de mere sau alte fructe.

500 g quark light (cu 0, nu stiu cat grasimi)
2 oua
2 cepe mijlocii
2 catei usturoi
sare, piper, nucsoara
spanac (eu am folosit vreo 400 - 500 g, congelat)
fulgi de ovaz, de-aia moi, vreo 200 - 300 g cred (pana se obtine un "aluat" mai tarisor)
ulei, max. 1 lingurita

Spanacul: daca folositi proaspat, spalati-l, fierbeti-l scurt si tocati-l. Daca se foloseste ala congelat, se decongeleaza, se toaca si se stoarce foarte bine. Important e sa nu mai aiba lichid in el.
Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in foarte putin ulei.
Se amesteca toate si se adauga fulgi de ovaz pana se obtine un aluat mai tare. Se formeaza cu mainile ude galustele si se lasa sa traga in apa pe la 80°C 30 minute (apa cu sare sa clocoteasca, apoi dati la foc foarte mic si puneti galustele in ea. De acum incolo nu mai are voie sa clocoteasca).

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...