duminică, 28 februarie 2010

Piccata milanese montignaca

kalua mica (fiica-mea) nu se omoara deloc dupa carne. Dar daca-i in forma de snitel o mananca si cu ochii. Ii mai place si salata cu fasii de piept de pui sau de curcan si-atat. Deci snitel fac cam o data la o luna sau doua. Snitel vienez pentru ea, iar pentru noi in crusta de parmezan sau Grana Padano. Mie pentru ca-s montignaca cuminte, iar lui Mr. kalua pentru ca-i place mai mult decat snitelul normal.
Ieri am pornit-o la cumparaturi mai tarziu si n-a fost de gasit carne de vitel pentru snitele. Tristete. Am luat pana la urma piept de pui feliat si gata. Lumea a fost foarte multumita la mancare si n-a comentat nimeni ca nu-i mancarea originala, i-am pacalit cumva si de data asta!

Piccata milanese montignaca

400 g piept de pui sau curcan sau carne de vitel, taiata in felii
1 ou
sare, piper
faina de naut (putina, cam o mana)
150 g parmezan sau Grana Padano
ulei pentru prajit

Sos de rosii
1 ceapa tocata marunt
1-2 catei usturoi tocati marunt
1 lingura ulei de masline
1 conserva rosii fara pielita
1 lingura maghiran
1 lingura patrunjel verde tocat marunt
sau in loc de patrunjel si maghiran o mana de frunze de busuioc
sare, piper
un strop de suc de agave

Glass noodles

Carnea se spala, se usuca cu hartie de bucatarie si se aplatizeaza (NU se bate cu ciocan cu crestaturi sau alte modele in fier sau lemn). Se da prin faina de naut. Apoi poate face fiecare cum doreste: ori amesteca oul cu sare, piper si parmezanul ras, ori lasa oul cu sare si piper intr-o farfurie, iar parmezanul ras intr-alta. Eu n-am o metoda preferata, fac cum imi vine in momentul respectiv. Azi cu oul separat. Se da carnea infainata prin ou, apoi prin parmezan si se pune cu grija intr-o tigaie cu ulei (sa fie infierbantat uleiul, dar la foc mediu). Se prajesc pe ambele parti.

Pentru sosul de rosii se caleste usor ceapa in putin ulei de masline, se adauga usturoiul, apoi rosiile taiate. Se pun plantele, se sareaza, pipereaza, adauga si stropul de suc de agave si se lasa pe foc foarte mic vreo ora, doua. Din cand in cand ii mai tragem o privire si mai invartim in oala, iar daca-i nevoie se mai adauga putina apa. La sfarsit trebuie sa aiba consistenta zacustei.

Glass noodles conforme, din fasole mungo, se inmoaie in apa clocotita si apoi se scurg bine.
Se asambleaza totul si se serveste fierbinte.





Si snitelul donsoarei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...