luni, 28 septembrie 2009

Supa crema de dovleac/bostan



1kg dovleac curatat
1 ceapa mare tocata marunt
2 catei usturoi tocati marunt
1 bucata ghimbir dat pe razatoarea fina
800 ml supa clara de pui facuta in casa (asta-i idealul, se poate folosi si una de carne de vita, dar aceasta are un gust mai intens. In cazuri extreme se poate folosi si supa instant)
100 ml frisca lichida neindulcita
unt, cam o lingura
100 ml smantana groasa sau frisca batuta neindulcita
ulei de seminte de dovleac
seminte de dovleac
sare, piper

Dovleacul se taie in cuburi mari. Ceapa, usturoiul si ghimbirul se calesc in unt, apoi se adauga si bucatile de dovleac. Se adauga supa, se sareaza, pipereaza si se lasa la fiert 20-30 minute (depinde de felul de dovleac, pana acesta s-a inmuiat), cu capacul pe oala. Se toarna frisca lichida, se da o data in clocot si apoi se face crema cu ajutorul unui blender. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se pune supa in farfurii, boluri sau cesti, in mijloc se pune un mot de frisca batuta sau smantana groasa, se picura uleiul si se presara niste seminte.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...