luni, 16 ianuarie 2012

Salata calda de fenicul



Salata asta se poate face ca aperitiv sau ca garnitura. E neasteptat de buna si se pregateste foarte repede.

Pentru 4 portii
1 kg fenicul
100 g (cel putin) rosii uscate in ulei
3 - 4 catei usturoi (daca va place usturoiul si aveti de-ala proaspat, puteti pune si mai mult)
60 g seminte de pin
sare, piper
eventual 1 lingura ulei

Feniculul se curata, frunzele (alea care arata ca mararul) se pun deoparte. Radacinile se taie in doua si jumatatile se taie in felii (nu chiar subtiri). Se pun la fiert in apa cu sare (sau la abur) 5 minute.
Intre timp se taie in bucatele rosiile (fara a fi scurse bine de ulei) si se prajesc intr-o tigaie (daca vreti, puneti prima data lingura de ulei), apoi se adauga si usturoiul taiat mic.
In alta tigaie, fara ulei, se prajesc usor semintele de pin.
Se amesteca feniculul cu rosiile, usturoiul si semintele de pin, se sareaza, pipereaza. Se pune pe farfurii si se presara cu verdeata de la fenicul tocata marunt.

Noi am mancat-o alaturi de halloumi facut in tigaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...