sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Oatmeal cookies: biscuiti cu fulgi de ovaz



Niste biscuiti simplu de facut pentru care se pot folosi resturi de ciocolata, de müsli, de nuci, alune, de diferite dulciuri. Cand i-am facut prima data au avut un succes neasteptat la noi in casa, deci au intrat in repertiriul de retete care se repeta.
Ultima data am pus si niste nuga (intre foi de napolitana) taiata mai mic in ei.
Daca folositi ciocolata cu lapte, reduceti un pic cantitatea de zahar ca sa nu devina prea dulci.

320 g fulgi de ovaz (tari sau moi; eu folosesc cam jumi-juma)
200 g faina alba
200 g zahar brun (se poate folosi si cel alb, totusi cel brun da biscuitilor un gust usor de caramel)
230 g unt topit
1 lingurita bicarbonat de sodiu (se poate folosi si praf de copt)
1 lingurita scortisoara
1 varf cutit sare
3 oua normale (sau 2 foarte mari)
150 g stafide (se pot lasa deoparte sau inlocui cu bucatele de ciocolata, bucati de nuci, alune etc)

Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz, faina, bicarbonatul, scortisoara, sarea, stafidele, ciocolata.
In alt bol se bat bine (cateva minute) ouale. In al treilea bol se amesteca zaharul cu untul, apoi se adauga ouale. Ingredientele lichide se adauga celor solide, se amesteca. Se pune aluatul cu lingura pe-o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt, lasandu-se loc intre buscuiti pentru ca se intind la copt. Se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 10 - 11 minute. Cand se scot din cuptor se pun imediat pe-un gratar la racit.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...