joi, 24 noiembrie 2011
Tarta cu pere si roquefort (sau gorgonzola)
Daca folositi un aluat cumparat, o mancare delicioasa care e gata repede. Binenteles ca cine are timp si chef poate face un aluat in casa.
foietaj cumparat
75 g nuci (sau alune) macinate
3 - 5 pere aromate si nu prea moi
200 g roquefort sau gorgonzola
100 ml frisca neindulcita
piper
Intr-o forma de tarta se pune aluatul de foietaj, pe hartie de copt. Se presara cu nucile macinate si se pipereaza. Perele se curata de coaja daca au coaja tare si se taie in felii subtiri. Se aseaza frumos un strat de felii de pere si se presara branza pe deasupra. Se pipereaza, apoi urmeaza iar un strat de pere si unul de branza. Se bate frisca si se pun moturi pe tarta. Se mai pipereaza inca o data si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 30 - 35 minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu