Un desert cu un nume pe atat de nesemnificativ, pe atat de spectacular. Are o finete de zile mari, pe care n-o au nici multe torturi foarte simandicoase. In plus nu se desumfla cat ai zice peste. Si n-are pic de zahar in compozitie!
Eu nu am facut sosul din reteta, ci am amestecat doar niste dulceata de afine facuta in casa cu Cassis (fara alcool, ca numai de-ala aveam in casa) si cu piure din fructe de padure decongelate.
Pentru 4 portii
300 g fructe de padure (proaspete sau congelate)
1 lamaie netratata
250 g quark
160 g smantana acrisoara cu 10% grasimi
4 oua mici
500 ml Crème de Cassis
40 ml vin alb sec
zahar tos
2 lingurite amidon
20 g praf de budinca de vanilie
1 baton vanilie
unt pentru uns formele
facultativ: menta sau roinita pentru decorat
facultativ: zahar pudra pentru decorat
Cuptorul se preincalzeste la 180°C si se pune o tava de aragaz cu apa in el.
Se amesteca quarkul cu smantana. Se scoate maduva din batonul de vanilie (coaja n-o aruncati, e nevoie de ea la sos). Ouale se separa si galbenusurile se bat cu maduva de vanilie, coaja rasa de lamaie si amestecul de quark cu smantana.
Albusurile se bat bine cu amidonul si pragul de budinca, apoi se amesteca cu crema de galbenusuri.
Formele de sufleu se ung bine cu unt si se presara cu zahar tos. Se umple cu compozitia de mai sus si se dau la cuptor, se pun in tava cu apa. Se lasa pana prind sus o culoare maronie-aurie.
Pentru sos se pun la fiert vinul cu Crème de Cassis si coaja de vanilie. Dupa ce a dat in foc se adauga fructele si se lasa sa fiarba pe foc mic. Se adauga coaja rasa de lamaie.
Se scot sufleurile din cuptor si se pun cu sosul pe farfurii. Cine doreste poate decora cu frunze de menta sau roinita si pudra cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu