luni, 5 decembrie 2011
Medalioane de porc cu sos de mere si ceapa
O mancare pe care o faceam intr-un timp destul de des, dar pe care n-am mai bucatarit-o de cativa ani, nu stiu de ce. Garnitura clasica la ea e piure de cartofi. Se potriveste, binenteles, si o salata la ea sau, iarna, muraturi.
Pentru 4 portii
800 g filet mignon de porc
2 cepe
2 mere mici
100 ml supa (eventual instant)
150 g frisca lichida neindulcita
2 - 3 linguri vin alb sec
ulei
sare, piper
o lingurita hrean ras (daca n-am in casa asa ceva pun o lingurita cu varf de mustar iute)
ceapa verde mica sau patrunjel verde
Carnea se taie in 12 bucati si fiecare bucata se aplatizeaza pe partea taiata cu dosul cutitului. Ceapa se taie pestisor, merele se spala, taie in sferturi, se curata de seminte si se taie in cubulete. Carnea se prajeste in putin ulei, la foc mediu, pe ambele parti. Cand e aproape gata se adauga ceapa. Carnea se scoate pe o farfurie, se sareaza si se pipereaza, apoi se pune la cald (se poate pune in cuptorul incalzit la 80°C). In tigaie se adauga si merele, se prajesc si ele putin, apoi se adauga supa, frisca, hreanul (mustarul), se sareaza, pipereaza, pune si vinul. Se lasa cateva minute la fiert, apoi se pun si bucatile de carne in sos si se lasa vreo 3 minute sa traga la foc mic.
Se presara cu ceapa verde mica sau patrunjel verde, binenteles tocate marunt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
delicios la superlativ!felicitari pentru blog!
RăspundețiȘtergereMi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
RăspundețiȘtergere