O mancare mai degraba de vara sau de inceput de noapte, dar eu cum am vazut-o mi-a facut o pofta nebuna si-a trebuit s-o incropesc cat mai repede. ☺ Noi nu suntem vegetarieni, dar ne-a placut foarte mult.
Pentru 4 persoane:
250 g faina de porumb (sau malai)
100 g parmezan sau pecorino daca vreti un gust mai intensiv
50 g unt
200 ml ulei de masline
1 vanata
1 dovlecel
1 ardei gras galben si unul rosu
200 g mozzarella
Sosul
coaja de la 1/2 lamaie netratata
50 g masline sau 30 g tapenada (piure de masline)
2 linguri rosii uscate
2 rosii proaspete
1 ceapa
50 ml ulei de masline
12 frunze de busuioc
2 catei usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita zahar (sau suc de agave)
1 lingurita oregano
piper
Se face o mamaliga in care se pune untul si parmezanul ras. Cat e fierbinte se intinde pe-o tava de aragaz unsa bine cu ulei. Se da la o parte.
Vanata se taie in felii groase de 1 cm, dovlecelul si ardeii in fasii subtiri lungi. Se prajesc in ulei si se scot pe hartie de bucatarie. Se tin la cald.
Pentru sos se rade coaja de lamaie, maslinelor li se scot samburii si se toaca marunt, la fel si rosiile uscate. Rosiile proaspete se curata de coaja si se toaca si ele marunt. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si ele.
Tava cu mamaliga se da la cuptorul preincalzit (200°C, daca se poate caldura numai de sus) 8 - 10 minute. Intr-o tigaie se infierbanta uleiul pentru sos si se prajesc frunzele de busuioc, apoi se scot si se lasa la scurs pe hartie de bucatarie. In acelasi ulei, la foc mic-mediu acum, se pun usturoiul si rosiile proaspete. Dupa cateva minute se adauga si maslinele, rosiile uscate, ceapa, sare, piper, coaja de lamaie, oregano si zaharul si se lasa sa dea o data in foc.
Mamaliga se taie in forma rotunda (se poate face si cu un pahar sau gura unui borcan) si se cladeste burgerul in ordinea urmatoare: mamaliga, dovlecel, mozzarella, vanata, ardei, mozzarella si iar felie de mamaliga.
Se pune din sos pe deasupra burgerului si de jur imprejurul lui si se decoreaza cu frunzele de busuioc.
Arata minunat !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, Antonina!
RăspundețiȘtergere