sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Salata de sfecla rosie cruda cu salata verde, fasole boabe, nuci si parmezan


Antreul rece de la meniul de toamna. Atat de bun, incat am mai facut salata asta de vreo 2 ori de-atunci.

Pentru 4 persoane
500 g sfecla rosie (daca nu va place cruda, o puteti fierbe sau coace in cuptor)
1 catel usturoi tocat marunt
4 linguri otet de vin alb
6 linguri ulei (de masline, de-ala bun)
1 lingurita cu varf mustar de Dijon
1 lingura sirop de agave sau miere
50 g miez intreg de nuci
200 g fasole alba fiarta
40 g salata verde (merge foarte bine cu valeriana, ca-i mai nucoasa la gust)
30 g parmezan sau grana
sare, piper

Sfecla, daca o lasati cruda, o dati pe razatoare sau pe taietoarea Börner, s-o faceti fasii subtiri. Daca e fiarta ori coapta, se poate taia in felii subtiri (rotunde, dupa forma sfeclei). Se aseaza pe farfurii sau platou. Se imprastie fasolea fiarta peste sfecla. Din usturoi, otet, ulei, mustar, miere, sare si piper se face o vinegreta. Se pune si salata verde (spalata si rupta in bucati mai frumusele), se toarna dressingul pe deasupra. Se presara miezul de nuca si parmezanul taiat si se serveste.

Aici pur si simple amestecate toate ingredientele, fara a mai da importanta aspectului estetic




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...