duminică, 18 noiembrie 2012

Piure de telina


O garnitura fina la mancaruri cu sos.

1 radacina mare de telina
100 - 150 ml frisca lichida
1 lingurita unt
sare, piper
nucsoara rasa proaspat

Telina se curata de coaja si se taie in bucati mai mari. Intr-o oala se topeste untul si se pun bucatile de telina in ea. Se toarna frisca, se sareaza. Incepeti cu 100 ml. Se acopera oala cu un capac si se fierbe telina la foc mediu pana se inmoaie. Uitati-va sa nu se fi evaporat tot lichidul. Daca s-a evaporat, mai adaugati putina frisca.
Cand telina e fiarta, scurgeti lichidul din oala intr-un castronel. Apoi faceti-o piure cum faceti si cu cartofii (fara mixer!). Daca e prea tare, mai adaugati putin din lichidul pus deoparte. Se potriveste la gust de sare, se pipereaza, se adauga nucsoara.



2 comentarii:

  1. Buna garnitura asta, dar ma gandesc ca se poate folosi si smantana in loc de frisca, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca da. Daca se poate sa fie una lichida.
    (Frisca lichida e de fapt tot o smantana, numai dulce, lichida si, cea de aici, cu in jur de 30% grasimi). Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...