luni, 4 iunie 2012
Salata cu tenta orientala de quinoa
Din ciclul de bucatarie experimentala.
3 cani de espresso quinoa
1 lingurita (eu am pus cu varf) curcuma (turmeric)
1, 2 sau chiar mai multi catei usturoi (cu cat e mai tanar, cu atat puneti mai mult; cu cat e mai vechi, cu atat mai putin)
1 lamaie netratata chimic
1 lingurita cu varf chimion in cruce (cumin) macinat
1 lingurita cu varf coriandru macinat
2 legaturi zdravene de patrunjel verde
3 - 4 cepe verzi
2 - 3 ardei kapia rosii
2 - 3 rosii coapte bine
1/2 castravete de-ala lung
150 g telemea sau feta
3 - 4 linguri ulei de masline sau rapita
Quinoa se spala bine cu apa fierbinte, apoi se pune intr-o tigaie infierbantata la foc mediu, amestecand-o pana se usuca. Se toarna 5 cani de espresso de apa in tigaie, se sareaza, pune curcuma. Se lasa la fiert la fiert bunicel pana s-a evaporat toata apa. Se lasa la racit. Apoi se adauga celelelate legume, taiate marunt bine, patrunjelul tocat marunt, condimentele, uleiul. Lamaia se da pe razatoarea mica si coaja rasa se pune in salata, apoi se taie si i se scurge zeama, care se adauga si ea salatei. Castravetele se da ori pe razatoarea mare, ori se taie in stifturi mici cu taietoarea Boerner si se lasa prima data la scurs intr-o sita. E bine daca e lasata sa traga macar vreo ora.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu