joi, 1 martie 2012
Muffini picanti montignaci
Asta este singura reteta la care folosesc faina de soia, in rest n-o agreez deloc.
5 oua
4 linguri ulei
250 g branza de vaci (eu am folosit quark)
140 g faina de soia
150 g cascaval sau parmezan ras
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
legume: ceapa, ardei gras sau kapia, ciuperci, rosii uscate, dovlecei etc
sare, piper
Ouale se despart si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca si el un pic cu mixerul, li se adauga uleiul si branza de vaci, iar se amesteca. Se adauga faina, bicarbonatul si cascavalul ras, iar se amesteca. Se obtine un aluat destul de tare. Se taie legumele in bucatele mici, ceapa se toaca. Aluatului i se adauga prima data albusurile, apoi legumele, se amesteca (nu foarte mult). Se pune in forme de muffins unse (eu folosesc de-alea de silicon care nu trebuie unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 35 minute. Dupa 20 minute de stat in cuptor mai uitati-va la ei, daca cumva sunt prea rumeniti, acoperiti-i cu folie de aluminiu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wow, ce rapida ai fost! Multumim pentru reteta ;) Sunt foarte simplu de facut, o sa le incerc.
RăspundețiȘtergereIntrebare intrebatoare: cum se zice la bicarbonat de sodiu si la faina de soia pe germana? :D Multam!
Bicarbonatul de sodiu e Natron si se gaseste la pliculete precum praful de copt. Nemontignacii pot folosi si praf de copt, vreo lingurita rasa.
ȘtergereFaina de soia e Sojamehl si se gaseste numai la plafar (Reformhaus).
Scuze pentru intrebarea stupida, dar se poate folosi faina de castane in loc de faina de soia? Sau altfel spus, e conforma faina de castane pentru Montignac? Daca nu e conforma, merg facuti muffinii si cu faina de naut?
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat pentru raspuns.
Faina de castane nu este conforma. Se poate folosi faina de naut in loc de cea de soia.
RăspundețiȘtergereSpor la gatit!