duminică, 29 ianuarie 2012
Chiftele de quinoa
Mie mi s-a parut mancarea cea mai buna facuta din quinoa.
1 ceasca cafea quinoa
2 cesti cafea apa sau supa clara
2 oua
1 ceapa tocata marunt
1 - 2 catei usturoi
2 linguri faina de naut
4 - 5 linguri cu varf parmezan sau grana (sau alt cascaval maturat)
sare, piper
condimente (eu am folosit chimion in cruce, cumin, si coriandru, ambele macinate si puse cu generozitate; quinoa aprospe nu se poate supracondimenta, la mancat aproape nu s-au simtit condimentele astea)
Quinoa se spala bine cu apa fierbinte, apoi se pune cam 15 minute la fiert in apa sarata sau supa, apoi se scurge foarte bine intr-o sita. Ceapa se prajeste usor in putin ulei (eu o pun, tocata, stropita cu putin ulei, 1 min la cuptorul cu microunde). Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mana umeda chiftele care se prajesc la foc mic pe ambele parti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu