luni, 29 aprilie 2013
Salata de ridichi
Salata de ridichi dupa care suntem innebuniti.
Chestia interesanta e ca ridichile raman (aproape) intregi.
3 legaturi de ridichi (daca se poate sa fie mai mici)
1 lingurita sare
1 Lingura zahar (sau xylitol, miere, suc de agave; eu am folosit un indulcitor din mere)
4 linguri aceto balsamico
2 linguri ulei (daca vreti, una de ulei de masline si una de-un alt fel de ulei)
1 lingura sos de soia (Tamari daca se poate)
2 cepe verzi
piper
Ridichile se spala, curata si sterg. Daca frunzele sunt tinere si proaspete, puteti pastra o mana din ele si taia verdeata asta. Ridichile se sfarama usor cu un cutit lat si se pun intr-un bol. Se adauga sarea si zaharul si se lasa cel putin 30 minute sa iasa apa din ele. Dupa aceea se poate proceda in doua feluri:
1) daca vreti "zeama" mai multa la salata, puneti pur si simplu celelalte ingrediente direct in bol, amestecati bine si mai lasati un pic sa traga. Eu asa fac.
2) daca vreti mai putin dressing, scurgeti tot lichidul si pastrati doar 4 linguri din el. Pe care-l amestecati cu restul ingredientelor si turnati totul peste ridichi.
La sfarsit se pune ceapa verde taiata mic si verdeata de la ridichi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu