Tot din Ministry of Food de Jamie Oliver, pentru mine cea mai folositoare carte de bucate de-a lui.
800g praz 2 catei usturoi taiati in felii foarte fine 1 lingurita unt ulei de masline cimbru 100g cascaval (in reteta originala: Cheddar), dat pe razatoare sare, piper 200 g smantana
Se curata prazul, se taie de-a lungul in patru, apoi se taie in bucatele. Se pune intr-o strecuratoare si se baga sub jet de apa, se spala bine (eventual se mai invarte prazul cu mana ca poate fi plin de pamant). Cand il considerati curat il scuturati in strecuratoare, sa se duca din apa. Se infierbanta o tigaie la foc mediu, se pune o dusca de ulei, untul si usturoiul. Cand usturoiul incepe sa se ingalbeneasca (atentie! daca tigaia e prea fierbinte, usturoiul se arde - innegreste si devine amar) se adauga cimbrul si prazul taiat. Se lasa la foc iute cam 10 minute. Cand prazul s-a inmuiat cat de cat se sareaza si pipereaza, se amesteca cu smantana si cu jumatate din cascaval si se pune intr-o forma termorezistenta. Se presara cu restul de cascaval si se da la cuptorul preincalzit (200°C) cam 20 minute.
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu